Prioritatea de dreapta

AutoStonny

    E S T E :   dreptul potrivit caruia la o intersectie sau pe un sector de drum un vehicul trece inaintea altuia, atunci cand nu pot trece in acelasi timp doua sau mai multe vehicule.1. Prioritatea de dreapta


– Se aplica in intersectiile nedirijate si in toate cazurile de egalitate.

Intersectie nedirijata

    a. Cand doua vehicule se aproprie simultan de o intersectie, venind de pe drumuri publice pe care nu sunt instalate indicatoare de prioritate, vehiculele care vin dinspre dreapta au prioritate de trecere;

    b. Cand doua vehicule urmeaza sa se intalneasca intr-o intersectie dirijata prin indicatoare venind de pe doua drumuri unde sunt instalate indicatoare cu aceeasi semnificatie cel care vine din dreapta are prioritate;2. Prioritate de ”DRUM CU PRIORITATE”:


Drum cu prioritate

Drum cu prioritate

    Vehiculele care circula pe un sector de drum la inceputul caruia intalnesc indicatorul "Drum cu prioritate" sau inaintea intersectiilor din afara localitatilor intalnesc indicatorul "Intersectie cu un drum fara prioritate" vor circula prin intersectie fara nici un fel de obligatie legala intrucat au drept de prioritate fata de celelalte vehicule.

Drum cu prioritate

Drum cu prioritate

    Atunci cand drumul cu prioritate isi schimba directia de mers intr-o intersectie sub indicator va fi montat un panou aditional care arata directia drumului cu prioritate.Drum cu prioritate

    Indicatorul ”Oprire” se monteaza in intersectiile lipsite de vizibilitate obligand conducatorii de vehicule sa opreasca, sa se asigure iar daca pe drumul cu prioritate circula vehicule sa le acorde prioritate.Drum cu prioritate

    Indicatorul ”Cedeaza trecerea” se monteaza in intersectiile cu vizibilitate obligand conducatorii de vehicule sa reduca viteza, sa se asigure iar daca pe drumul cu prioritate nu circula alte vehicule pot sa-si continue drumul prin intersectie.   OBSERVATIE : Cand doua vehicule se apropie simultan de o intersectie unul avand ”Cedeaza trecerea” iar celalalt ”Oprire” cel care vine din dreapta are prioritate de trecere indiferent pe care indicator il intalneste.3. Prioritate fata de circulatia din sens invers :


Drum ingustat

    Se aplica pe sectoarele de drum ingustat, unde nu au loc sa circule doua vehicule unul pe langa celalalt, avand prioritate cel care intalneste indicatorul "”Prioritate fata de circulatia din sens invers” fata de cei care intalnesc ”Prioritate pentru circulatia din sens invers”.4. Prioritatea speciala :


Prioritatea speciala

Prioritatea speciala

    Este prioritatea pe care o au autovehiculele cu regim de circulatie prioritara avand in functiune semnalele luminoase concomitent cu cele sonore fata de ceilalti participanti la trafic.Tramvaiele :


intersectiile dirijate

    In intersectiile dirijate prin indicatoare de prioritate, tramvaiele la schimbarea directiei spre dreapta, NU au prioritate fata de vehiculele care circula pe directia inainte. Chiar daca sunt in mers.
De retinut. Tramvaiul care efectueaza virajul spre stanga PIERDE prioritatea fata de vehiculele care circula din sens opus, daca semnalizarea rutiera din acea zona nu stabileste o alta regula.

Tramvaiul pierde prioritatea    Prioritatea se pierde    Unghiul mort     Parcarea laterala
Pagina de minerit + Faucet,  DogeCoin, BTC, LTC, Dash, BCH.

ROLL   -   În aceste jocuri gratuit poți câștiga Litecoin, ( ETH, BTC, USDT, XNR, XEM, BNB, USDT, DASH, TRX, ADA, NEO, ...)Câștigă până la 200 USD. Tabelul de mai jos indică cantitatea de Litecoin gratuită pe care o câștigi în funcție de numărul pe care îl rulezi. Rulați gratuit 10000 pentru a obține jackpotul de 200 $. Puteți crește câștigurile jucând jocul nostru Multiply . Aveți o șansă de 50/50 de a câștiga în acest joc echitabil. Bucurați-vă din oră in oră !


faucet LiteCoin

    Faucet-uri.  Vezi pagina