Intersectiile

AutoStonny

Intersectii dirijate si nedirijate

  INTERSECTIA este    -    orice incrucisare, jonctiune sau bifurcare de drumuri, inclusiv spatiile formate de acestea.
  – La apropierea de o intersectie conducatorul de vehicul trebuie sa circule cu o viteza care sa ii permita oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participantilor la trafic care au aceste drept.


Intersectie nedirijata

    Schimbarea directiei de mers spre stanga, in cazul autovehiculelor care intra intr-o intersectie circuland pe acelasi drum in aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueaza prin stanga centrului de intersectie, fara intersectarea traiectoriilor acestora.


INTERSECTII CU CIRCULATIE NEDIRIJATA

Intersectie nedirijata

La intersectiile cu circulatie nedirijata conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta.

Intersectiile cu circulatie nedirijata

In intersectiile cu circulatie nedirijata conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere tuturor vehiculelor care circula pe sine.

Tramvaiele pierd prioritatea de trecere cand efectueaza virajul spre stanga.

Tramvaiele pierd prioritatea de trecere cand efectueaza virajul spre stanga.

INTERSECTIILE CU CIRCULATIA DIRIJATA

Dupa felul de dirijare intersectiile se impart in :

– intersectii dirijate de catre agenti de circulatie.

– intersectii dirijate prin semnale luminoase.

– intersectii dirijate prin indicatoare de prioritate ( in aceasta categorie sunt inculse si intersectiile cu sens giratoriu)

Intersectie dirijata Intersectie dirijata Intersectie dirijata


    La intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare , semafoare sau de catre agenti de circulatie conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia data de indicatiile acestora.Prioritatea de dreapta

  -   In intersectiile cu circulatie dirijata prin semnale luminoase vehiculele care vireaza la stanga acorda prioritate de trecere vehiculelor care circula din sens opus.Pierderea prioritatiiCirculatie dirijata

In intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate regula prioritatii de dreapta se respecta numai in cazul in care doua vehicule urmeaza sa se intalneasca , fiecare intrand in intersectie de pe un drum semnalizat cu un indicator avand aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii.


INTERSECTII CU SENS GIRATORIU

    – In intersectiile cu sens giratoriu vehiculele care circula in interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda in intersectie.


In intersectiile cu sens giratoriu se aplica urmatoarele reguli :


    – se ocoleste centrul intersectiei (insula) prin dreapta in sensul aratat de sagetile de pe indicatorul ”Sens giratoriu”
    – vehiculele care circula in interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda in intersectie daca la toate intrarile in intersectie sunt montate indicatoare cu semnificatia ”Cedeaza trecerea” respectiv ”Intersectie cu sens giratoriu”
    – conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia mijloacelor de semnalizare instalate in interiorul intersectiei (se respecta regulile aplicabile in intersectiile cu circulatia dirijata), daca acestea exista.
    – conducatorul de vehicul care urmeaza sa circule pe prima strada la dreapta se incadreaza pe banda de langa bordura sau acostament(banda intai) si pune in functiune luminile indicatoare de directie dreapta la patrunderea in intersectie;
    – conducatorul de vehicul care urmeaza sa circule pe directia inainte se poate incadra pe banda de langa bordura sau acostament(banda intai) sau pe banda de langa axul drumului (banda a doua);
    – conducatorul de vehicul care urmeaza sa schimbe directia de mers spre stanga se incadreaza pe banda de langa axul drumului(banda a doua) si pune in functiune luminile indicatoare de directie stanga la patrunderea in intersectie;


Intr-o intersectie cu centru imaginar, schimbarea directiei de mers la stanga, se face prin ocolirea centrului imaginar al intersectiei prin dreapta.     Exceptii :


Prin exceptie de la regula de mai sus ocolirea centrului imaginar al intersectiei se va face prin stanga acestuia atunci cand :
  – exista benzi speciale pentru executarea manevrei;
  – la semnalul politistului cu aceasta semnificatie,care dirijeaza circulatia in intersectie;
  – la schimbarea directiei de mers spre stanga a vehiculelor care intra in intersectie circuland pe acelasi drum in aliniament,dar din sensuri opuse ( traiectoriile acestora nu se intersecteaza );
  – in intersectia cu circulatie in ambele sensuri ce se gaseste la capatul unui drum cu sens unic ;
          Se interzice patrunderea intr-o intersectie chiar daca semnalul luminos ori un indicator de prioritate permite, daca din cauza aglomerarii circulatiei conducatorul de vehicul risca sa ramana imobilizat, stanjenind sau impiedicand desfasurarea traficului.    Prioritatea se pierde    Unghiul mort     Parcarea lateralaPagina de minerit + Faucet,  DogeCoin, BTC, LTC, Dash, BCH.

ROLL   -   În aceste jocuri gratuit poți câștiga Litecoin, ( ETH, BTC, USDT, XNR, XEM, BNB, USDT, DASH, TRX, ADA, NEO, ...)Câștigă până la 200 USD. Tabelul de mai jos indică cantitatea de Litecoin gratuită pe care o câștigi în funcție de numărul pe care îl rulezi. Rulați gratuit 10000 pentru a obține jackpotul de 200 $. Puteți crește câștigurile jucând jocul nostru Multiply . Aveți o șansă de 50/50 de a câștiga în acest joc echitabil. Bucurați-vă din oră in oră !


faucet LiteCoin

    Faucet-uri.  Vezi pagina