Depasirea se interzice

AutoStonny


    Ce este DEPASIREA ?    -    este manevra prin care conducatorul unui vehicul il devanseaza pe un altul, aflat in mers sau imobilizat, daca prin aceasta se trece peste axul longitudinal al drumului sau peste marcajul de separare a sensurilor de circulatie. Depasirea se efectueaza de regula, pe partea stanga in sensul de mers.Depasirea se interzice in urmatoarele cazuri

    EXCEPTII:


– vehiculele ai caror conducatori au semnalizat si s-au incadrat corespunzator schimbarii directiei de deplasare spre stanga si a tramvaielor, care se depasesc pe partea dreapta .

TRAMVAIELE aflate in mers pot fi depasite si pe partea stanga:
            – cand drumul este cu sens unic.
            – cand intre sina din dreapta si marginea drumului nu exista spatiu suficient pentru depasire.

Depasirea se interzice


Intentia conducatorilor de autovehicule de a depasi se semnalizeaza prin punerea in functiune a luminii intermitente a semnalizatoarelor cu cel putin 50 m in localitati si 100 m in afara localitatilor inainte de efecuarea manevrei.


1. Obligatiile celui care executa depasirea :

– sa se asigure ca cel care il urmeaza sau il precede nu a semnalizat intentia inceperii unei manevre similare si ca poate depasi fara a pune in pericol sau stanjeni circulatia din sens opus.

– sa semnalizeze intentia de efectuare a depasirii.

– sa pastreze in timpul depasirii o distanta laterala suficienta fata de vehiculul depasit.

– sa reintre pe banda de circulatie initiala, dupa ce s-a asigurat ca poate efectua aceasta manevra in conditii de siguranta pentru vehiculul depasit si ceilalti participanti la trafic.


2 . Obligatiile celui depasit:

– sa nu mareasca viteza de deplasare.

– sa circule cat mai aproape de marginea din dreapta a partii carosabile.STATIILE MIJLOACELOR DE TRANSPORT PUBLIC DE PERSOANE

1 . Statiile de tramvai cu refugiu pentru pietoni :

Intersectie nedirijata

– se poate depasi tramvaiul oprit in statie.

– se reduce viteza de deplasare daca tramvaiul se afla oprit in statie.

– nu se semnalizeaza intentia de depasire a tramvaiului daca nu se schimba directia de deplasare.

2 . Statiile de tramvai fara refugiu pentru pietoni:

Intersectiile cu circulatie nedirijata

– se opreste in ordinea sosirii, in spatele tramvaiului oprit in statie.

– se reia deplasarea numai dupa ce usile tramvaiului au fost inchise.

3 . Statiile de autobuze si troleibuze din serviciul de transport public de persoane:

Tramvaiele pierd prioritatea de trecere cand efectueaza virajul spre stanga.

– se reduce viteza de deplasare daca un mijloc de transport in comun se afla in statie.

– la apropierea de o statie de autobuz sau troleibuz prevazuta cu alveola ( refugiu ), din care conducatorul unui astfel de vehicul semnalizeaza intentia de a iesi,conducatorul de autovehicul care circula pe banda de langa acostament sau bordura este obligat sa reduca viteza si la nevoie, sa opreasca pentru ai permite reintrarea in trafic. 

SITUATII IN CARE DEPASIREA ESTE INTERZISA

1.In intersectii cu circulatie nedirijata prin mijloace de semnalizare rutiera ori de catre politisti:

Intersectie nedirijata

– Conducatorilor de vehicule le este interzisa depasirea in aceste intersectii deoarece sunt obligati sa circule cu viteza redusa pentru a putea acorda prioritate de dreapta, iar pentru efectuarea depasirii, viteza ar trebui marita, situatie ce nu ar putea permite o buna asigurare deoarece vehiculul depasit ar impiedica vizibilitatea vehiculului aflat in depasire.


2. In apropierea varfurilor de rampa, cand vizibilitatea este redusa sub 50 m:

Intersectiile cu circulatie nedirijata

– se opreste in ordinea sosirii, in spatele tramvaiului oprit in statie.

– se reia deplasarea numai dupa ce usile tramvaiului au fost inchise.


3. In curbe si in orice alte locuri unde vizibilitatea este redusa sub 50 m:

Intersectiile cu circulatie nedirijata

– Depasirea in asemenea locuri periculoase unde vizibilitatea este redusa constituie o manevra riscanta, datorita neobservarii la timp a vehiculelor care se apropie din sens opus.


4. Pe pasaje denivelate, pe poduri, sub poduri si in tuneluri. Prin exceptie, pot fi depasite in aceste locuri vehiculele cu tractiune animala, motocicletele, ciclomotoarele si bicicletele daca lungimea segmentului de vizibilitate este mai mare de 20 m, iar latimea drumului de cel putin 7 m:

Intersectiile cu circulatie nedirijata

– Datorita spatiului lateral mic manevra nu s-ar efectua in conditii de siguranta, fapt pentru care legea obliga la reducerea vitezei pe poduri, sub poduri sau in tuneluri.


5. Pe treceri pentru pietoni semnalizate prin indicatoare si marcaje:

Intersectiile cu circulatie nedirijata

– La trecerile pentru pietoni conducatorii de vehicule au obligatia sa reduca viteza, ori efectuarea depasirii impune sporirea vitezei, situatii care de foarte multe ori face imposibila oprirea in vederea acordarii prioritatii pietonilor angajati in traversare.


6. Pe treceri la nivel cu calea ferata curenta si la mai putin de 50 m de acestea:

Intersectiile cu circulatie nedirijata

– Interdictiile depasirii in aceasta situatie se justifica prin necesitatea observarii aparitiei trenului in timp util, pentru a putea opri in deplina siguranta.


7. In statii de tramvai, atunci cand acesta este oprit, iar statia nu este prevazuta cu refugiu pentru pietoni:

Intersectiile cu circulatie nedirijata

– Interdictia se refera la statiile care nu sunt prevazute cu loc de refugiu pentru pietoni, datorita pericolului pe care il reprezinta pietonii care traverseaza de pe trotuar pentru a se urca in tramvai si invers.


8. In zona de actiune a indicatorului ”DEPASIREA INTERZISA”:

Intersectiile cu circulatie nedirijataIntersectiile cu circulatie nedirijata

– Interzicerea depasirii pe asemenea sectoare de drum pot fi determinate de anumite conditii deosebite pe care le reprezinta drumul ca; efectuarea unor lucrari, latime limitata, vizibiliate redusa in zona respectiva etc.


9. Cand pentru efectuarea manevrei se trece efectiv peste marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculele circula pe contra sens

Intersectiile cu circulatie nedirijata

– Aceasta depasire este interzisa chiar daca din sens opus nu circula nici un vehicul, deoarece revenirea pe partea dreapta este greoaie si din fata pot aparea in orice moment vehicule.


10. In situatia cand din sens opus se apropie un alt vehicul al carui conducator este obligat sa efectueze manevre de evitare pentru a nu intra in coliziune.

Intersectiile cu circulatie nedirijata

– Conducatorilor de vehicule le este interzis sa efectueze depasirea daca conducatorul vehiculului care circula din sens opus este nevoit sa franeze sau sa efectueze vreo manevra de evitare pentru a nu intra in coliziune.


11. In locul unde s-a format o coloana de vehicule in asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie.

Intersectiile cu circulatie nedirijata

– Depasirea este interzisa in aceste locuri deoarece aparitia unui vehicul din sens opus ar duce la blocarea circulatiei sau producerea unui accident.    Prioritatea se pierde    Unghiul mort     Parcarea laterala


Pagina de minerit + Faucet,  DogeCoin, BTC, LTC, Dash, BCH.

    Aceasta este o pagina de minerit 6 monezi plus un Faucet pentru fiecare dintre acestea,    DogeCoin, BitCoin, LiteCoin, Dash, BCH, Tokens.
  Ai nevoie de un cont, facut numai cu adresa de email si o parola.
  O data contul creeat, ai pagina de administrare cu wallet si optiuni pentru fiecare moneda: minare, transfer, schimb, contorizarea acestora pe zile, luni.... bonusuri la numarul de accesari, plus o loterie.


faucet LiteCoin

    Faucet-uri.  Vezi pagina